Το CDC (Centers for Disease Control and Prevention) των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση ότι τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, εάν μολυνθούν με το νέο κορωνοϊό θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια πιο σοβαρή περίπτωση νόσησης Covid-19. Η προειδοποίηση βασίστηκε σε μελέτες ασθενών με Covid-19 και βρέθηκε συσχέτιση μεταξύ παχυσαρκίας και υπερβάλλοντος βάρους και υψηλότερων κινδύνων νοσηλείας, καθώς και αυξημένης θνησιμότητας.

Οι παχύσαρκοι είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν βαρύτερα, εάν μολυνθούν με το νέο κορωνοϊό. Τώρα αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας προειδοποιούν ότι ένα πολύ ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού μπορεί επίσης να κινδυνεύει περισσότερο, ακόμη και άτομα με μέτρια αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να έχουν αυξημένες πιθανότητες σοβαρής νόσησης.

Η προειδοποίηση, αφορά όχι μόνο τους Αμερικανούς, που περίπου το 40% ενηλίκων στις ΗΠΑ είναι παχύσαρκοι και 32% είναι απλά υπέρβαροι, που είναι μεταξύ των υψηλότερων ποσοστών παχυσαρκίας και υπέρβαρου στον κόσμο, αλλά αφορά και εμάς τους Έλληνες που σχεδόν το ¼ των Ελλήνων είναι παχύσαρκοι και πάνω από τους μισούς έχουν βάρος πάνω από το φυσιολογικό. Είναι σημαντικό λοιπόν οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν αυτόν τον πιθανό κίνδυνο.

Πηγή: https://www.nytimes.com/