Έλενα Περλεπέ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

 

Ήρθε η νέα χρονιά και είναι μια ευκαιρία, να θέσεις νέους και εφικτούς στόχους για το τι θέλεις να καταφέρεις μέσα στη νέα χρονιά!

Έφαγες και ήπιες παραπάνω, αυξήθηκε το βάρος σου, όπως είναι φυσιολογικό, και σε πιάνει πανικός να χάσεις αυτά που πήρες! Χαλάρωσε και διάβασε κάποιες συμβουλές τι μπορείς να κάνεις μετά τις γιορτές!

 

Συμβουλή 1η και σημαντική!

Μην ξεκινήσεις πάλι άλλη μια στερητική δίαιτα, δίαιτα αποτοξίνωσης, dukan, και διάφορες μεθόδους που εστιάζουν στην γρήγορη, στερητική και ανορθόδοξη απώλεια βάρους.

 

Συμβουλή 2η!

Απομακρύνσου από τα γλυκά! Ο οργανισμός μας, συνήθισε την υπερκατανάλωση ζάχαρης που υπάρχει λόγω των ημερών και δημιουργείται μια γλυκιά συνήθεια και εξάρτηση.

 

Συμβουλή 3η!

Στη θέση των γλυκών πρόσθεσε ή επανάφερε τα φρούτα και τα λαχανικά! Αν θες να φας κάτι γλυκό κατανάλωσε φρούτο και αν πεινάς διαρκώς, κάτι που είναι φυσιολογικό, κατανάλωσε μια σαλάτα εποχής.

 

Συμβουλή 4η!

Ένταξε πάλι το νερό στην καθημερινότητα σου! Οι περισσότεροι αμελούν το νερό εκείνες τις ημέρες, πρόσθεσέ το πάλι στην καθημερινότητα σου, σε μεγαλύτερη ποσότητα, και μην περιμένεις να το «ζητήσει» πρώτα το σώμα σου.

 

Συμβουλή 5η!

Προγραμμάτισε τα γεύματα σου! Μετά τις πολλές εορταστικές εκδηλώσεις, έλα πάλι στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας σου και ένταξε τα συχνά γεύματα στη διατροφή σου.

 

Συμβουλή 6η!

Κοιμήσου καλά και ξεκουράσου επαρκώς! Η επαναφορά ύπνου στους φυσιολογικούς ρυθμούς είναι σημαντική καθώς, εκτός των άλλων, ρυθμίζονται και οι ορμόνες της όρεξης.

 

Συμβουλή 7η!

Βάλε την άσκηση στη ζωή σου όπως και πριν! Περπάτησε περισσότερο και πιο συχνά, και ξεκίνησε τη γυμναστική που ακολουθούσες και πριν.

Το βασικότερο είναι να μην αγχώνεσαι και κάνεις βιαστικές κινήσεις για να χάσεις τα κιλά των εορτών. Με τη βοήθεια του ειδικού, χωρίς γρήγορες και στερητικές λύσεις, θα επανέλθεις στα κιλά που ήσουν πριν τις γιορτές και  θα θέσετε μαζί τους νέους σας στόχους!