Η Βρετανική Διαιτητική Ένωση (BDA), που εκπροσωπεί τους διαιτολόγους σε όλη τη Βρετανία, καλεί το κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σταματήσουν τη διάδοση της ψευδοεπιστημονικής διατροφής εν όψει της πανδημίας του κοροναϊού.

Με πολλούς ανθρώπους που μοιράζονται «συμβουλές» που δεν προέρχονται από πηγές, σχετικά με συμπληρώματα θαύματος και τρόφιμα που προλαμβάνουν τη μόλυνση, οι διαιτολόγοι στο BDA έχουν δημιουργήσει ένα πλήρες κέντρο βασισμένων σε στοιχεία και ελεγχόμενων πληροφοριών διατροφής σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού. Την ενημερώνουν διαρκώς και είναι πρόθυμοι να το πάρουν στα χέρια όσο περισσότερων ανθρώπων μπορούν.

«Δεν υπάρχει δίαιτα για την πρόληψη του Coronavirus»

Με απλά λόγια, δεν μπορείτε να «ενισχύσετε» το ανοσοποιητικό σας σύστημα μέσω της διατροφής και κανένα συγκεκριμένο τρόφιμο ή συμπλήρωμα δεν θα σας εμποδίσει να πιάσετε το COVID-19 / Coronavirus. Αν και η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην εξασφάλιση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η ατομική θρεπτική ουσία, το φαγητό ή το συμπλήρωμα δεν πρόκειται να το ενισχύσουν πέρα ​​από τα κανονικά επίπεδα. Η καλή πρακτική υγιεινής παραμένει το καλύτερο μέσο αποφυγής μόλυνσης.

Ωστόσο, αν είστε απομονωμένοι, ειδικά αν έχετε συμπτώματα, είναι σημαντικό να διατηρήσετε καλή διατροφή και ενυδάτωση. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε και πίνετε τακτικά, ακόμα και αν έχετε χαμηλή όρεξη.

Για τα άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να ακολουθείτε τις διαιτητικές συστάσεις του διαιτολόγου ή άλλου επαγγελματία υγείας. 

Πηγή: www.bda.uk.com