Έλενα Περλεπέ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

 

Το καλοκαίρι είναι πάντα μια εποχής χαράς, ξεγνοιασιάς, διασκέδασης αλλά και άφθονου αλκοόλ! Προσέχεις όμως και λίγο τη σιλουέτα σου και θες να διασκεδάσεις αλλά να μην πάρεις και περιττές θερμίδες!

 

Τι μπορείς να διαλέξεις;

Αρχικά, να θυμάσαι πως όσο μεγαλύτερο βαθμό αλκοόλης υπάρχει σε ένα ποτό τόσο παραπάνω και οι θερμίδες οι οποίες εκτοξεύονται όταν προσθέτεις αναψυκτικό ή διαλέξεις ένα δροσιστικό κοκτέιλ που συνήθως περιέχουν χυμούς φρούτων και ζάχαρη.

 

Έχεις επιλογές όμως.. Ας τις δούμε μαζί…

 

Μπύρα

Οι περισσότερες μπύρες του εμπορίου έχουν χαμηλό βαθμό αλκοόλης 4,5-5%, είναι πλούσια σε θρεπτική αξία και σίγουρα είναι πολλή καλή επιλογή αρκεί να προσέξεις και την ποσότητα που θα καταναλώσεις!

Spritzers

Τα spritzers είναι τα ιδανικά ποτά για το καλοκαίρι. Αποτελούνται από κρασί και αεριούχο νερό και περιέχουν τις μισές θερμίδες αλλά και τη μισή ποσότητα αλκοόλ από ένα κανονικό ποτήρι κρασί, δηλαδή περίπου 50 θερμίδες ανά ποτήρι. 

Τζιν τόνικ

Με μόνο 10 θερμίδες ανά 30ml, το tonic είναι το τέλειο συνοδευτικό σε ένα gin. Αν δε θες gin μπορείς να κάνεις το ίδιο και με την βότκα.

Bότκα με Σόδα

Μειώνεις αρκετά τις συνολικές θερμίδες που θα καταναλώσεις στη νυχτερινή σου έξοδο. Δεδομένου ότι η σόδα έχει μηδενικές θερμίδες, το μόνο που πρέπει να υπολογίσεις είναι το αλκοόλ.

Bloody Mary

Πρόκειται για ένα ποτό που έχει ελάχιστη έως καθόλου ζάχαρη. Όταν όμως συνοδεύεται από λαχανικά, όπως πίκλες ή ελιές, αυξάνει τη θερμιδική του αξία.

Κρασί λευκό

Το λευκό κρασί το καλοκαίρι είναι μια καλή επιλογή καθώς το σερβίρουν κρύο. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε αφρώδη, σε ξηρό και λίγο περισσότερη προσοχή τα ημίγλυκα λευκά κρασιά.