Έλενα Περλεπέ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

 

Διανύουμε ήδη την περίοδο του καλοκαιριού και σε λίγο καιρό παίρνεις την πολυπόθητη άδεια σου… Σε απασχολεί όμως να βελτιώσεις ελαφρά την εικόνα του σώματος σου για να είσαι πιο άνετη στις καλοκαιρινές σου διακοπές…

Μην ανησυχείς σου έχω τη λύση…!

Πριν ξεκινήσω όμως να σου πω κάποια tips, είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη σου ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για γρήγορο αδυνάτισμα!

Καλό είναι να ξεκινήσεις να χάνεις κάποιο βάρος αρκετά νωρίτερα με σωστή και ισορροπημένη διατροφή !

Σε αυτή σου την προσπάθεια σύμμαχός σου είναι ο Επιστήμονας Διαιτολόγος-Διατροφολόγος που είναι ο αρμόδιος για να πετύχεις τον στόχο σου!

 

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν!

Κατανάλωσε άφθονα φρούτα και λαχανικά εποχής!

Τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά τα αγαπάμε οι περισσότεροι σε σχέση με του χειμώνα.. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, είναι χαμηλά σε θερμίδες και συμβάλλουν στην ευεξία του οργανισμού και του σώματος σου.

Πιες πολύ νερό!

Οι ανάγκες σε νερό όλων μας είναι αυξημένες το καλοκαίρι και απαιτείται να το αυξήσεις διότι το σώμα μας διψά είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι.. Το νερό είναι σημαντικό στοιχείο για τον οργανισμό που συμβάλλει σε πολλές βιοχημικές και όχι μόνο δραστηριότητες και αποτελεί σύμμαχο στην κυτταρίτιδα!

Απέφυγε υγρά με πολλές θερμίδες και ζάχαρη!

Τις τελευταίες ημέρες πριν τις διακοπές σου κατανάλωσε καλύτερα υγρά με βάση το νερό, όπως σόδα, τσάι και αφεψήματα, καφέ και περιόρισε την χρήση ζάχαρης. Προτίμησε προϊόντα με καθόλου ζάχαρη ή με στέβια και έλεγξε τον διατροφικό πίνακα καθώς πολλά προϊόντα αναφέρουν ότι δεν έχουν ζάχαρη και τελικά έχουν!

Απέφυγε το αλκοόλ!

Θα έχεις χρόνο στις διακοπές να καταναλώσεις αλκοόλ οπότε πριν φύγεις περιόρισε την χρήση του για να αποφύγεις κατακρατήσεις και πρηξίματα.

Περιόρισε το αλάτι!

Προτίμησε αλάτι με λιγότερο νάτριο και μετρίασε την ποσότητα. Πρόσθεσε μόνο στην μαγειρική σου με μέτρο. Προσοχή όμως, τις ζεστές ημέρες πρέπει να καταναλώσεις παραπάνω αλάτι για την ρύθμιση της πίεσης και όχι μόνο.

Κατανάλωσε συχνά και ποιοτικά γεύματα!

Νομίζεις πως αν μείνεις νηστική για αρκετή ώρα θα αδυνατίσεις πιο γρήγορα. Κάνεις λάθος καθώς αδρανοποιείς τον μεταβολισμό σου και δυσκολεύεται να κάνει καύσεις.

Αύξησε την αθλητική σου δραστηριότητα!

Επέλεξε γρήγορο περπάτημα με ένταση για τουλάχιστον 30’, πρόσθεσε γυμναστική με το βάρος του σώματος σου και ισομετρικές ασκήσεις, κολύμπησε, κάνε αερόβια γυμναστική. Προσωπικά, τα κάνω όλα αυτά, κολυμπάω αρκετά με την πρώτη ευκαιρία, και θα δεις το σώμα σου να σμιλεύει…

Θυμήσου, μαγικές λύσεις και γρήγορα αποτελέσματα δεν υπάρχουν και μην εμπιστεύεσαι την υγεία σου σε ανθρώπους που δεν είναι ειδικοί! Με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σου έστω και την τελευταία στιγμή κάτι μπορείς να βελτιώσεις!